Fervin 

Fervin en de Fm wijnen komen van de wijnmakers Fervin. Deze wijnmakerij ligt in de de Vipava-vallei ligt in het westen van Slovenië en creëert met zijn warme sub mediterrane klimaat en flysch-bodem de ideale omstandigheden voor het kweken van wijnstokken. Deze plaatsen worden ook gekenmerkt door de wind van de Vipava, Burja, die zijn eigen stempel aan de wijnen toevoegt.

Ondanks dat het landgoed al sinds 1866 in het bezit is van onze voorouders, beschouwen wij het jaar 2018 als het nieuwe begin- en oprichtingsjaar van Landgoed FERVIN. In die tijd nam de familie Ferjančič het landgoed over en herdefinieerde de richting van haar werk. Het landgoed is gericht op het produceren van moderne wijnen van hoge kwaliteit met afdrukken van ons werk en onze plaats.

FERJANČIČ FAMILIE

De mens heeft met zijn werk de belangrijkste invloed op de kwaliteit en kenmerken van wijn. Maar om te slagen is een goed team nodig. Het FERVIN-team bestaat uit Matjaž en Mavricija en hun zonen Matic en Mark Ferjančič. De samenwerking van beide generaties maakt de succesvolle combinatie van nieuwe kennis, frisse ideeën en jarenlange ervaringen mogelijk en dit is de manier om de succesvolle uitvoering van komende projecten te verzekeren.

 

Fervin Malvasia

 

Malvasia FERVIN is een moderne, frisse witte wijn met intense fruitige aroma's, die doet denken aan tropisch fruit en vlierbloesem. In de mond is de wijn fruitig en fris met rijke en volle smaken.

WIJN TECHNOLOGIE:

Hand geplukte druiven. Vrije loop gescheiden van andere fracties. Fermentatie in roestvrijstalen tanks. Vier maanden actief batonnerend gistsediment.

WIJN EN ETEN:

Aanbevolen bij alle minder pittige zeevruchten, pasta's en risotto, ook lekker bij wit vlees.

AANBEVOLEN TEMPERATUUR:

10-12°C

 

VINTAGE: 2019

VERS: 100% Istrische Malvasia

ALCOHOL:  13,00 vol. % alk.

SUIKERNIVEAU: Droog

BODEM: mergel, klei

Fervin Rose

 

Rose FERVIN is een elegante en frisse roos van zachtroze kleur. Wijn heeft voornamelijk tonen van bossen en tropische vruchten. In de mond is de wijn jeugdiger, intenser en vol van smaken met een aangename frisheid en een lange afdronk.

WIJN TECHNOLOGIE:

Hand geplukte druiven. Extreme nauwkeurigheid bij het scheiden van mostfracties. Fermentatie in roestvrijstalen tanks.

WIJN EN ETEN:

Aanbevolen bij alle minder pittige zeevruchten, pasta's en risotto, ook lekker bij wit vlees.

AANBEVOLEN TEMPERATUUR:

10-12°C

 

VINTAGE: 2019

VERS: 100 % Cabernet Sauvignon

ALCOHOL:  13,00 vol. % alk.

SUIKERNIVEAU: Droog