Bagueri Superior

Bagueri Superior

 

De wijnen van onze Bagueri-lijn van topkwaliteit rijpen op eikenhouten vaten.

In de volle smaak van Bagueri Superior-wijnen ervaar je het mineraalrijke Brda-land in de omhelzing van de mediterrane zon. Complexe maar toch frisse aroma's doen denken aan de nabijgelegen bergtoppen en de Adriatische Zee.

 

Wij produceren Bagueri Superior-wijnen met de grootste zorg, in geselecteerde oude wijngaarden, op de beste locaties in Brda, met de inspanningen van onze wijnproducerende families. Ontwikkeling vindt plaats in de geest van innovatie en rassen- en stilistische diversiteit. Het telen in wijngaarden wordt gevolgd door het gebruik van unieke en vaak experimentele wijnbereidingsmethoden in de kelder. Het proces vereist veel subtiliteit, omdat de traditie daarin zorgvuldig is verweven met moderne benaderingen, die het mogelijk maken om verder te gaan dan het bestaande en toenemende perfectie te bereiken. Wanneer onze oenoloog een boetiekwijncollectie creëert, laten we hem daarom alle vrijheid om nieuwe benaderingen en procedures te verkennen. Het resultaat zijn rijpe, structureel rijke, maar elegante wijnen die zowel gerenommeerde experts in internationale evaluaties als u, liefhebbers van het goede en het beste, overtuigen.

 

Sauvignon Blanc

PARAMETERS:

Vintage:2017
Alcohol:13,5 % vol
Restsuiker:Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Geel met minerale reflecties.
Aroma: Een omweg van de typische verse sauvignons - variëteit maar bijzonder en veelzijdig. Doet denken aan vlierbloesem, Moscato, droog gras, groene peper, mooi aangevuld met meloen en rijpe peer..
Smaak: Zacht en zijdeachtig, medium-body met een delicate frisheid. De afdronk wordt gekenmerkt door een aangenaam grapefruitaroma.

 

SOMMELIER RAADT AAN

Eten: Pittige visgerechten, kipgerechten, pasta met basilicum en frisse salades.
Verouderingspotentieel: Tot 10 jaar.
Temperatuur: 12˚C

Rebula

PARAMETERS:

Vintage:2018
Alcohol:13,5 % vol
Restsuiker:Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Diepgeel met een gouden tint.
Aroma: variëteit - doet denken aan citroen, ceder, grapefruit, aangenaam afgerond door een zacht aroma van vanille en verse broodkorst.
Smaak: Vol mondgevoel, fris en evenwichtig. De afdronk is glad, met een delicate noot van zoete tannines. Voor serieuze wijnliefhebbers.

 

SOMMELIER RAADT AAN

Eten: Verfrissende salades, witte zeevisgerechten, zeevruchten, groenterisotto en pasta met groentesaus.
Verouderingspotentieel: Tot 10 jaar.
Temperatuur: 12˚C

Pinot Grigio Ramato

PARAMETERS:

Vintage:2020
Alcohol:13,5 % vol
Restsuiker: Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Goudgeel met een koperen reflectie.
Aroma: Rijpe peer, acacia, grapefruit met een uitgesproken aroma van broodkorst en vanille.
Smaak: Zacht, rijp met een fruitig begin. Een rijke smaak met uitgebalanceerde zuren. De afdronk wordt gekenmerkt door een heerlijke vanille.

 

SOMMELIER RAADT AAN

Eten: van koude voorgerechten tot lente-zomerpasta. Een mooie match voor zeevruchten, gevogelte en kaas. Perfect bij medium gekruide Aziatische gerechten.
Verouderingspotentieel: Tot 10 jaar.
Temperatuur: 12˚C

Chardonnay

PARAMETERS:

Vintage:2017
Alcohol:14 % vol
Restsuiker:Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Diepgeel met een gouden tint.
Aroma: rassenaroma dat doet denken aan citrusvruchten, rijpe perziken, meloen, boter, vanille en hazelnoten; aangevuld met een expressief broodkorstaroma.
Smaak: Rijk, maar fris en knapperig. Elegante textuur, uitstekende minerale smaak. Een eeuwigdurende fluwelen afdronk.

 

SOMMELIER RAADT AAN

Foodpairing: Gerechten met een uitgesproken smaak - gemaakt van paddenstoelen, truffels, rijk zeevoedsel en mager vlees met romige topping en foi gras.
Verouderingspotentieel: Tot 10 jaar.
Temperatuur: 10-12˚C

Merlot

PARAMETERS:

Vintage:2017
Alcohol:14,0 % vol
Restsuiker:Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Donker fluweelachtig robijnrood.
Aroma: Een uitstekend aroma van zwarte bes, pruimenmarmelade, cacao, chocolade en munt.
Smaak: Zacht mondgevoel, heerlijke tonen van rijpe bessen en pruimen, gevolgd door de karakteristieke afdronk van donkere chocolade. Een stevige structuur met een aangename frisheid. Een aangenaam lange en warme afdronk.

 

SOMMELIER RAADT AAN

Eten: wild, rood vlees in alle vormen (geroosterd of gegrild, gedroogd vlees), belegen, licht gekruide schapenmelkkaas, pure chocolade
Verouderingspotentieel: Tot 10 jaar.
Temperatuur: 16-18 °C.

Cabernet Sauvignon

PARAMETERS:

Vintage:2017
Alcohol:13,5 % vol
Restsuiker:Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Diep robijnrood met een paarse reflectie.
Aroma: Een uitgesproken aroma van zwarte bes, pruimenmarmelade, cacao, chocolade en munt.
Smaak: Fluweelzacht en rijk, de zoete tannines creëren met het aroma van vanille een uiterst harmonieuze en complexe wijn.

 

SOMMELIER RAADT AAN

Eten: Biefstuk in pepersaus, Florentijnse biefstuk, wild.
Verouderingspotentieel: Tot 10 jaar.
Temperatuur: 16-18˚C

Cabernet Sauvignon 

PARAMETERS:

Vintage:2016
Alcohol:14 % vol
Restsuiker:Droog

 

UITERLIJK, GEUR EN SMAAK

Uiterlijk: Diep robijnrood met een paarse reflectie.
Aroma: Een uitgesproken aroma van zwarte bes, pruimenmarmelade, cacao, chocolade en munt.
Smaak: Fluweelzacht en rijk, de zoete tannines creëren met het aroma van vanille een uiterst harmonieuze en complexe wijn.

 

SOMMELIER RAADT AAN

Eten: Biefstuk in pepersaus, Florentijnse biefstuk, wild.
Verouderingspotentieel: Tot 10 jaar.
Temperatuur: 16-18˚C